Mijn Fjorden

Mijn eerste Fjord kocht ik in 1971. Er werden destijds regelmatig Fjorden door de Gebr. Haarman per trein uit Denemarken geïmporteerd en ik kon kiezen uit tientallen Fjorden. Mijn keus was snel gemaakt en ik werd de trotse eigenaar van een vierjarige merrie die ik Sexy Sadie noemde, naar een hit van The Beatles. Een hele fijne Fjord waar ik heel veel plezier mee heb beleefd.

Mijn tweede Fjord was de merrie Gonda, door mij Gummie genoemd. Ik kocht haar op vijfjarige leeftijd, drachtig van de  hengst Tunar. Haar veulen Mik is mijn derde Fjord. Gonda was erg koppig, als ik linksaf wilde deed ze haar hoofd tussen haar voorbenen en ging ze rechtsaf. Verder was ze erg sloom en dat is niets voor mij. Dus nadat het veulen was geboren heb ik haar “geruild” tegen Frits mijn vierde Fjord, destijds zeven jaar.

Mik en Frits heb ik nog steeds, ze zijn nu bejaard. Beide hebben een sportcarrière achter de rug, ze hebben de Z dressuur bij de KNHS behaald. Mik onder de man en Frits met mennen. Verder is Mik modelruin en heeft een AA klassering voor de zadelproef.